FacebooktwitterlinkedininstagramFacebooktwitterlinkedininstagram

Lyndon State College Stonehenge Parking Lot and Recreational Facilities

 

Lyndonville, Vermont

DuBois & King provided civil/site, electrical, and environmental engineering, and landscape architecture services to redesign and expand the main parking area of the College. Project included sustainable stormwater management improvements that incorporated a 1,800-sf rain garden and 0.25-acre channel rain garden/bioswale; energy saving LED area lights; expanded recreational facilities, including an enlarged basketball court, with modifications added for winter hockey use, and a 6,000-sf skatepark with connecting walkways; a waterline extension to serve the athletic fields; and design of interpretative signs for the rain garden sites. Project was designed and implemented to accommodate a rapid construction schedule during the summer break. Services include:

Topographic survey
Design of parking lot reconstruction and expansion
Design of pedestrian pathways
Supervision of boring subcontractor
Regular meetings with ad-hoc campus project team
Stormwater control and treatment measures
Design of two rain gardens
Permitting including Act 250
Design of basketball area with concrete curb for winter hockey
Erosion control measures
LED lighting design for recreation areas, pathways, and parking
Bid phase services
Construction administration and observation

  • Lyndon State College
  • Lyndon State College Lyndon State College
  • Lyndon State College Lyndon State College
  • Lyndon State College Lyndon State College
  • Lyndon State College Lyndon State College
  • Lyndon State College Lyndon State College

Related Projects